To όνειρο του Παντοφλίνου

Ένας γάτος, ο Παντοφλίνος, ζούσε στα κεραμίδια ενός σπιτιού απέναντι από το σπίτι που ζούσε ο κύριος Ευριπίδης. Ο Παντοφλίνος δεν μπορούσε να ονειρευτεί γι’ αυτό οι φίλοι του οι γάτοι του έφτιαξαν ένα γλειφιτζούρι. Αυτό το γλειφιτζούρι τον έκανε να ονειρευτεί πολύ. Μία μέρα μία παρέα πέρασε έξω από το σπίτι του κυρίου Ευριπίδη. Τότε είδαν ότι δεν επιτρέπεται να μένει κάποιος σε αυτό το σπίτι. Χτυπούσαν την πόρτα μα κανείς δεν τους άνοιγε. Πήγαν στον Δήμο. Όταν το είδαν οι φίλοι του Παντοφλίνου τότε σκέφτηκαν να φτιάξουν το σπίτι καλύτερο. Η παρέα του Παντοφλίνου το διόρθωσε, και έτσι όταν ήρθε ο Δήμος τον επέτρεψε να μένει εκεί.
ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ


Μπουκίτσα !


Η αφρατούλα γάτα, Μπουκίτσα, είναι πάντα δίπλα στον Παντοφλίνο και νοιάζεται για αυτόν. Επίσης έχει μια ομορφιά γατίσια που την ζηλεύουν πολλές. Είναι ερωτευμένη με τον Τσίφτη, από τότε που τον ερωτεύτηκε η καρδιά της έλαμψε και η καρδιά της φούσκωσε!!!
Βασιλική!


Ο ΠΑΝΤΟΦΛΙΝΟΣ

Ο Παντοφλίνος ήταν ένας γκρι γάτος που ζούσε στα κεραμίδια του σπιτιού του κυρίου Ευριπίδη. Ήταν πολύ καλός και του άρεσε περισσότερο να κοιμάται στο κεραμίδι του. Είχε πολλούς φίλους. Αυτός βοήθησε να σώσουν το σπίτι του κύριου Ευριπίδη χρησιμοποιώντας με τους φίλους του το γλειφιτζούρι που θα έκανε τους ανθρώπους να ονειρευτούν ένα καλύτερο σπίτι για γάτους και παιδιά. 

ΓΙΑΝΝΗΣ Αυτό   το  βιβλίο   μας  διηγείται   τις ιστορίες  του Παντοφλίνου  και της  παρέας  του. Αυτή  η παρέα από  γάτες,  συχνά μαζεύεται στα κεραμίδια των σπιτιών.  Ο Παντοφλινος  παραπονιέται  ότι  δεν βλέπει  όνειρα και  οι  φίλοι  του αποφασίζουν  να τον  βοηθήσουν. Και του χαρίζουν ένα μαγικό  γλειφιτζούρι... Έτσι ξεκινάνε όλες  οι περιπέτειες  τους.
ΜΑΓΙΑ

Εμένα μ' άρεσε ο Παντοφλίνος, γιατί στο μισό παραμύθι είναι το πιο αστείο γατί, γιατί οι άλλοι γάτοι συζητάνε κι αυτός κοιμάται. Αλλά από την άλλη βοηθάει και τους φίλους του και τους ανθρώπους όπως τον κύριο Ευριπίδη που είναι μέσα στην ιστορία που ο τίτλος της είναι "Το όνειρο του Παντοφλίνου".
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
 
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Παντοφλίνος, ένας γάτος που ήθελε να βλέπει όνειρα κι έτσι οι φίλοι του του έδωσαν ένα γλειφιτζούρι που όταν το γλείφεις ονειρεύεσαι. Όμως από την ημέρα που του το έδωσαν δεν σταμάτησε να το γλείφει και δεν τους έδινε σημασία. Υπήρχε κι ένας κύριος που τον λέγαν Ευριπίδη. Μια μέρα πήγαν στο σπίτι του και του είπαν ότι δεν του ανήκει. Αλά μια γάτα ήρθε και ξύπνησε τον Παντοφλίνο και οι γάτες όλες μαζί σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα όνειρο για το σπίτι. Το μοίρασαν σε όλους τους ανθρώπους. Αυτοί το έφτιαξαν και όταν ήρθε ο δήμαρχος να το πάρει, το είδε και είπε ότι μπορούν να το κρατήσουν. Από αυτό το παραμύθι μου άρεσε πιο πολύ ο Τσίφτης, που ήταν μάγκας και βρόμικος.
ΛΙΒΙΑ
Ο Παντοφλίνος είναι ένας γάτος που ονειρεύεται συνεχώς όταν είναι ξύπνιος και όταν κοιμάται.Είναι γκρι και έχει ρίγες. Κοιμάται συνεχώς σε ένα κόκκινο κεραμίδι.
ΑΛΕΞΙΑ 


Ο Τσίφτης είναι ένας γάτος που κάνει συνέχεια τον μάγκα. Για παράδειγμα λέει: "Μα τους θεούς των γατιών" και άλλες μάγκικες λέξεις. Οπότε θεωρείται ο μάγκας της παρέας. Επίσης είναι αγαπητός στην παρέα του παρόλο που είναι αλάνι.
ΧΑΡΗΣ

 Ο Σοφούλης

Ο Σοφούλης είναι ένας έξυπνος γάτος. Ξέρει να διαβάζει βιβλία, μπορεί να καταλάβει την  καθαρεύουσα  και να λέει στα αλλά γατιά τι θα πουν αυτές οι λέξεις.
Αυτός είναι υιοθετημένος σαν την Κοντέσα και όχι σαν τα άλλα γατιά όπως η Μπουκίτσα, ο Τσίφτης, ο Πέρσης και ο Μένιος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ζ.


Ο Παντοφλίνος


Το  παραμύθι αυτό μας μιλάει για έναν γάτο που θέλει να δει όνειρα.
Αυτός γάτος ονομάζεται  Παντοφλίνος. Η γατοπαρέα ήξερε  ότι κανένας κεραμιδόγατος δεν έβλεπε όνειρα μέχρι που του έφτιαξαν ένα γλειφιτζούρι που όταν το έγλειφες έβλεπες όνειρα. Μια μέρα μπήκαν κάτι άνθρωποι από τον δήμο στο σπίτι του κυρίου Ευριπίδη.
Ο κύριος Ευριπίδης ήταν καλός μουσικός και καλός άνθρωπος.  Ζούσε σε ένα φτωχό σπίτι αλλά παρόλα αυτά τα παιδιά παίζανε στο κήπο του σπιτιού του και είχε  πολλές γάτες δηλαδή την γατοπαρέα. Του είπανε  ότι θα γκρεμίσουν το σπίτι του για να φτιάξουν μια πολυκατοικία. Οι γείτονες έφτιαξαν το σπίτι για να γίνει όμορφο και όταν ήρθε ο δήμαρχος, τους εξήγησε  ο κύριος Ευριπίδης για ποιο λόγο μένει εκεί και έτσι αφήσανε το σπίτι ήσυχο και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.    
ΕΡΜΗΣ 

 Ο Τσίφτης 
Είναι ένας γάτος, που είναι πολύ μαγκάκι, αλλά και πολύ καλός τύπος, κι εγώ κατάλαβα πως είναι και πάρα πολύ ευγενικός. Το τρίχωμα του είναι γκρι με λίγο μαύρο και άσπρο. Έχει παντρευτεί την Μπουκίτσα, η οποία είναι έγκυος μάλιστα.
ΧΡΗΣΤΟΣ 

Ο Παντοφλίνος είναι ένας γάτος που έχει χρώμα γκρι με ωραίο και πλούσιο τρίχωμα. Αυτό που του αρέσει να κάνει είναι να κοιμάται συνεχώς και κάθε ώρα και στιγμή. Γνώρισε μια άλλη γάτα που τη λένε Σαμπρελίνα, η οποία του έκλεψε το γλειφιτζούρι που του έδωσαν οι φίλοι του για να μπορεί να βλέπει όνειρα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

Η περίληψη του  βιβλίου

Μια  φορά  ήταν  ένας γάτος  που τον  έλεγαν  Παντοφλίνο.
Στον Παντοφλίνο του άρεσε  να  βλέπει όνειρα  αλλά δεν  μπορούσε.
Γι’ αυτό  ήταν λυπημένος.
Μια μέρα οι  φίλοι του του έκαναν  ένα δώρο. Του  έφτιαξαν  ένα  γλειφιτζούρι  που όταν  το  έγλειφε  έβλεπε  όνειρα.
Αλλά ο Παντοφλίνος  χρησιμοποιούσε  καθημερινά   το  γλειφιτζούρι  και  όλοι  οι    φίλοι   απομακρυνθήκανε  γιατί  του άρεσε  πιο  πολύ  να   ζει  με  τα  όνειρα του παρά με  τους φίλους του.
Μέχρι που ήρθε η στιγμή να  ξυπνήσει ο Παντοφλίνος  για  να  βοηθήσει  τους  φίλους του, να φτιάξουν  το  σπίτι του κ.Ευριπίδη.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ
 

Ο Παντοφλίνος είναι ένας  γάτος  που έχει χρώμα γκρι. Είναι πολύ τεμπέλης, αλλά όταν έχει βάλει  ένα στόχο πάντα τον πετυχαίνει. Του αρέσει πολύ ο ύπνος και τα όνειρα που  βλέπει,  χάρη σε  όλη  τη  γατοπαρέα που του χάρισε το μαγικό   γλειφιτζούρι.  Ο Παντοφλίνος είναι   τυχερός που έχει καλούς φίλους!
ΚΛΕΙΩ

Ο Σοφούλης 
Ο Σοφούλης είναι ένας γάτος από την γατοπαρέα,με άσπρη γούνα και γυαλιά. Ζει με την κ.Στέλλα στο βιβλιοπωλείο της και διαβάζει κάθε νύχτα ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του.Συνήθως, είναι αυτός που μιλάει λογικά στην παρέα, είναι έξυπνος και ό,τι δέν καταλαβαίνουν οι άλλοι γάτοι τους το εξηγεί. Γι΄ αυτό τον λένε Σοφούλη και μου αρέσει περισσότερο απο τους άλλους  ήρωες. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. 

Ο Παντοφλίνος είναι ένας γάτος με φίλους. Μμμ...
 θα έλεγα ότι είναι τεμπέλης.  Όμως  για να δούμε ήταν πάντα τεμπέλης;  Ο  Παντοφλίνος είχε ένα πρόβλημα, ήθελε να ονειρευτεί.  Μια  μέρα η γατοπαρέα αποφάσισε να του  φτιάξει ένα όνειρο, πήραν συμβουλές από άλλους γάτους και του έφτιαξαν ένα γλειφιτζούρι που όταν το έγλειφες ονειρευόσουν.
 Για να δούμε όμως τι προβλήματα θα φέρει; και πώς θα διορθωθούν;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ  
Ο Παντοφλίνος είναι ένας κοντός γάτος, έξυπνος και χοντρός. Έχει γκρι μάτια και γκρι μύτη. Έχει πολλούς φίλους και είναι βρόμικος. Είναι χαδιάρης και χουζούρης. Είναι πολύ καλός γάτος. Είναι ένας κεραμιδόγατος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 


Ο Παντοφλίνος είναι ένας γκρίζος γάτος που στην αρχή πήγαινε κι αυτός με την γατοπαρέα. Ήταν περίεργος να μάθει πως είναι τα όνειρα γιατί όπως ξέρετε οι γάτες δεν βλέπουν όνειρα. Γι’ αυτό οι φίλοι του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να δει όνειρα και τα κατάφεραν.

ΛΟΥΚΑΣ
Το βιβλίο μιλάει για έναν γάτο που ήθελε να βλέπει όνειρα. Η γατοπαρέα του έφτιαξε ένα γλειφιτζούρι που όταν το γλείφει βλέπει όνειρα. Αλλά επειδή έγινε πολύ τεμπέλης, αποφάσισαννα του το πάρουν. Έτσι φώναξαν τη Σαμπρελίνα που θα έκανε τον Παντοφλίνο να μην κοιμάται συνέχεια.  Ο κύριος Ευριπίδης ήταν αυτός που είχε το σπίτι που έρχονταν όλες οι γάτες. Αναφέρω τον κύριο Ευριπίδη, επειδή ο Δήμος αποφάσισε να του πάρει το σπίτι επειδή δεν το είχε νοικιάσει ή κάτι τέτοιο. Αλλά ευτυχώς η γατοπαρέα με το μαγικό γλειφιτζούρι έδωσαν ένα όνειρο σε όλη τη γειτονιά για το πώς θα ήταν το σπίτι του κυρίου Ευριπίδη. Την άλλη μέρα όλη η γειτονιά και τα παιδιά και ο κύριος Ευριπίδης έφτιαξαν το σπίτι και το έκαναν υπέροχο.  Την επόμενη μέρα ήρθε  ο Δήμος και επέτρεψε στον κύριο Ευριπίδη να μείνει, επειδή τους αποκάλυψε ότι πήρε αυ΄το το σπίτι γιατί δεν είχε λεφτά. Η αδελφή του ήταν βαριά άρρωστη και έκανε φυσιοθεραπείες . Έτσι αναγκαζόταν να δίνει όλο του το μισθό στην αδερφή του. Ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Παντοφλίνος. Ο Παντοφλίνος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού. Είναι ένας αδέσποτος γάτος και είναι πάρα πολύ υπναράς. Φαντάζομαι ότι είναι γκρι και πάρα πολύ χνουδωτός.
ΖΩΗ 

 
 

Ο Παντοφλίνος ήταν ένας κεραμιδόγατος που ζούσε στην μονοκατοικία του κυρίου Ευριπίδη.  Παροπονιόταν ότι δεν έβλεπε όνειρα και οι φίλοι του αποφάσισαν να τον βοηθήσουν, δίνοντάς του ένα μαγικό γλειφιτζούρι. Του άρεσε όμως τόσο πολύ να ονειρεύεται, που το έγλειφε συνέχεια και έτσι απομακρύνθηκε για καιρό από την παρέα του και από τον κόσμο. Και πάλι όμως οι φίλοι του τον βοήθησαν να επιστρέψει ξανά στον πραγματικό κόσμο και όλοι μαζί βοήθησαν και τον κύριο Ευριπίδη να σώσει το σπίτι του και άρα και το σπίτι του Παντοφλίνου.  
ΑΛΕΞΗΣΟ Σοφούλης 
 

Ο Σοφούλης είναι ένας γάτος σοβαρός και έξυπνος που ζει με την παρέα του σε μια γειτονιά. Το όνομά του ταιριάζει πολύ με τον χαρακτήρα του, γιατί είναι ο πιο σοφός και λογικός γάτος της παρέας. Ζει στο βιβλιοπωλείο της κυρίας Στέλλας και εκεί μαθαίνει πολλά για το κόσμο και τους ανθρώπους. Διαβάζει ακόμη πολλά βιβλία και αυτά τον βοηθούν να γίνει σοφότερος. Είναι αυτός που με τις ιδέες του βοηθά την γατοπαρέα να λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.  
ΑΛΕΞΗΣ


Η ιστορία βασίζεται σε ένα γάτο που τον λένε Παντοφλίνο. Αυτός ο γάτος δεν μπορούσε να δει όνειρα και οι φίλοι του τον βοήθησαν να τα δει. Οι φίλοι του ήταν ο Σοφούλης, ο Τσίφτης, ο Μένιος, ο Πέρσης, η Κοντέσα, η Σαμπρελίνα και η Μπουκίτσα. Η αγαπημένη μου γάτα είναι η Μπουκίτσα γιατί έχει πράσινα μάτια και τρίχωμα άσπρο με καφέ βούλες. Μου αρέσει η γάτα αυτή επειδή είναι ναζιάρα και παίζει συνέχεια. Είναι καλή φίλη, συμπαθεί πολύ τους ανθρώπους και της αρέσει το φαγητό ιδιαίτερα τα ψάρια στη σχάρα.  
MAPIA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου