Αρχαιολογικός χώρος στο 34ο Δημοτικό Σχολείο

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 πήγαμε στο 34ο Δημοτικό Σχολείο. 
Εκεί πέρα ήταν ένα κανονικό σχολείο αλλά η διαφορά είναι ότι στο υπόγειο έχει ένα μισογκρεμισμένο σπίτι από πολύ παλιά, που μέσα ζούσαν κάποιοι πολύ πλούσιοι.
Με τα χρόνια όμως αυτό το σπίτι γινόταν πιο μικρά σπίτια για να μπορούν να ζουν περισσότεροι άνθρωποι.. Αυτό το σπίτι ήταν περίπου χίλια τετραγωνικά μέτρα. 
Τα παιδιά που μας ξεναγούσαν πήγαιναν σε αυτό το σχολείό στην τετάρτη τάξη.
Λαμπρινός


Στο 34ο Δημοτικό σχολείο ήταν ωραία. Στην αρχή πήγαμε στην τάξη τους και μας εξήγησαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Μετά μας ξανάγησαν στον αρχαιολογικό χώρο που ήταν κάτω από το σχολείο τους. Στο τέλος βγήκαμε και βρισκόμασταν στον χώρο που ήμασταν στην αρχή μόλις μπήκαμε.
Εντύπωση μου έκανε ο αρχαιολογικός χώρος και πώς το χτίσανε.
Δημήτρης Ι.

Την Τετάρτη 26/4 επισκεφτήκαμε το 34ο και εκεί μας είχαν ετοιμάσει μια παρουσίαση. Η παρουσίαση αυτή είχε σχέση με την αρχή της Θεσσαλονι΄κης και τα ερείπια ενός παλιού σπιτιού που πάνω του χτίστηκε το σχολείο.
Μας έδειξαν ένα μέρος που ήταν ενυδρείο, αλλά στην αρχή όλα τα παιδιά είχαν πει ότι είναι χρηματοκιβώτιο, τζακούζι και άλλα πολλά. 
Περάσαμε πολύ ωραία!
Βασιλική

Πήγαμε την Τετάρτη στο 34ο Δημοτικό σχολείο. Κάναμε αυτή την επίσκεψη για να δούμε τον αρχαιολογικό χώρο του σχολείου που βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια. Πήγαμε κάτω στον χώρο που είναι τα αρχαία. Είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Μου άρεσε πολύ.
Αλεξία

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό σχολείο και μας είπαν ότι ήταν παλιά σπίτι πλούσιου. Μας έδειξαν ένα σαλόνι που είχε ένα πηγάδι. Μας έδειξαν ένα ενυδρείο που εκεί είχαν ψάρια. Έβαζαν φρέσκο νερό για να είναι φρέσκα τα ψάρια και όταν ήθελαν να φάνε φρέσκο ψάρι, ψαρεύανε από εκεί και τρώγανε. Μας ξενάγησαν τέσσερα κορίτσια.
Χρήστος

Το 34ο Δημοτικό Σχολείο εξωτερικά ήτανε όμορφο. Όταν μπήκαμε μέσα είχε έναν μικρό χώρο που στο κέντρο του είδαμε κάτι σαν μικρό παραθυράκι. Από αυτό διακρίναμε μερικά αρχαία.
Μόλις μπήκαμε μας υποδέχτηκαν δύο καλοσυνάτες κυρίες. Μας ξεκλείδωσαν την πόρτα για τον μαθητικό χώρο. Μετά μια κυρία μας είπε να κατεβούμε τις σκάλες. Φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μέσα μερικούς από τους μαθητές της Δ' τάξης.
Μας έβαλαν να καθίσουμε και μας εξήγησαν την ιστορία των αρχαίων σπιτιών. Στο σχολείο μέσα είχε ένα σπίτι πολύ πλούσιων ανθρώπων που ήταν χίλια τετραγωνικά μέτρα.
Όταν μπήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο μας έδειξαν τα ψηφιδωτά στο πάτωμα. Επίσης μας έξειξαν έναν σταυρό που τον σκάλιζαν στην πόρτα τους. Σαν κι εμάς το Πάσχα που σταυρώνουμε την πόρτα μας. Μας έδειξαν και άλλα πολλά...
Μου άρεσε πολύ αυτή η επίσκεψη.
Κλειώ

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και είδαμε την ιστορία της πόλης μας. Είδαμε πανέμορφα ψηφιδωτά και ένα πολύ μεγάλο ενυδρείο. 
Περισσότερο μου άρεσε το ενυδρείο γιατί ήταν μεγάλο και είχε τρύπες για να γεννούν τα ψάρια τα αυγά τους.
Γιάννης 

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό Σχοελίο Θεσ/νίκης. Η Δ' τάξη μας είπε πως το σχολείο τους ήταν παλιά ένα σπίτι που είχε 1000 τετραγωνικά μέτρα. Εκεί έμεναν πλούσιοι άνθρωποι. Μετά μας έδειξαν τρία πηγάδια. Πιο εκεί ένα ενυδρείο που εκεί μέσα ήταν κάτι τεράστιες τρύπες όπου τα ψάρια γεννούσαν τα αυγά τους και όταν ήθελαν οι ιδιοκτήτες να φάνε ψάρι έστελναν του υπηρέτες να ψαρέψουν τα ψάρια και να τα φάνε οι ιδιοκτήτες.  Μου έκανε εντύπωση το ενυδρείο.
Αλέξανδρος 

Σήμερα με την τάξη μου πήγαμε στο 34ο Δημοτικό σχολείο για να δούμε κάτι αρχαία που έχει στο ισόγειο.
Μας άφηναν να πατάμε μόνο στα χαλίκια γιατί η Δ' τάξη που μας ξεναγούσε είπε ότι αν όλοι μαζί πατήσουμε τα αρχαία θα φθαρούν και θα χαλάσουν.
Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε ένα ενυδρείο που εκεί οι υπηρέτες ψάρευαν φρέσκα ψάρια να να τα τρώνε. Μαε είπαν ότι αυ΄το το ενυδρείο υπάρχει μόνο στην Κύπρο και εδώ.
Πέραστα φανταστικοωραιουπέροχατέλεια!
Ζωή    

Με την τάξη μου πήγαμε στο 34ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Μας ξενάγησαν 4 κορίτσια, το ένα το ήξερα. Μας είπαν ότι παλιά το σχολειο τους ήταν σπίτι χιλίων τετραγωνικών όπου ζούσε μια πλούσια οικογένεια. Μου έκανε εντύπωση το ενυδρείο τους, γιατί ήταν σαν να είχαν μια μικρή θάλασσα στο σπίτι τους με ψάρια.
Υπήρχαν πηγάδια στα δωμάτια όπου έπαιρναν νερό , όταν το χρειάζονταν. Για εκείνη την εποχή μάλλον ήταν παλάτι μοναδικό. Τυχεροί οι άνθρωποι που κατοικούσαν σε αυτό!
Σαν σχολείο φυσικά δεν μου άρεσε, οι αλυσίδες στην εξώπορτα, η μικρή αυλή και το μικρό θεατράκι. Για εμένα ήταν λίγο στενόχωρα και μικρά. Το σχολείο μου το αγαπώ και δεν το αλλάζω! 
Ήμουν συνέχεια με τις φίλες μου και πέρασα ωραία!
ΘΕΟΔΩΡΑ

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά της τετάρτης τάξης μας ξενάγησαν στα αρχαία που είχε μέσα στο σχολείο. Μου έκανε περισσότερο εντύπωση που είχε σε μια πέτρα σκαλισμένο έναν σταυρό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο 34ο σχολείο που πήγαμε , μου έκανε εντύπωση το ενυδρείο, γιατί δεν ήξερο ότι στα αρχαία πλούσια σπίτια υπήρχαν ενυδρεία.
Ήταν και θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα. Επίσης πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή έμπειρία και για τους άλλους.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Στο 34ο Δημοτικό Σχολειο μας ξενάγησε η τετάρτη δημοτικού ομε τη δασκάλα τους που μας είπαν ότι αυτό το σχολείο παλιά το κατοικούσαν πλούσιοι και κάτω μας έδειξαν τα μνημεία και τα αγάλματα που είχαν αυτοί που κατοικούσαν στο σπίτι. Επίσης είχαν και ένα ενυδρείο που πήγαιναν οι υπηρέτες και ψάρευαν για το αφεντικό τους. Παρόλο που όλα ήταν γκρεμισμένα, ήταν πολύ  ενδιαφέρον. Κάποτε θά ήθελα να ξαναπάμε
 ΧΑΡΗΣ

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό σχολείο για να μας ξεναγήσουν στον αρχαιολογικό χώρο
Μας ξενάγησε η τετάρτη τάξη του σχολείου τους. 
Μας έδειξαν κάποιες φωτογραφίες με παλιά και καινούρια σπίτι και ύστερα βγήκαμε να δούμε τα αρχαία.
Περισσότερο μου άρεσε κάτι που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, είχε τρύπες μέσα σε μια μεγάλη πέτρα: ήταν ένα ενυδρείο και οι τρύπες ήταν για να γεννάνε τα ψάρια τα αυγά του.
Μου άρεσε πολύ αυτό το σχολείο!
Λίβια

Σήμερα πήγαμε με την τάξη μου στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να επικσεφτούμε τον αρχαιολογικό του χώρο.
Στο χώρο μάς ξενάγησαν οι μαθητές της τετάρτης τάξης του σχολείου, μαζί με τις δασκάλες τους, την κυρία Σοφία και την κυρία Αναστασία. Είδαμε μια χαμένη πόλη κάτω από τα πόδια μας. Κομμάτια από παλιά σπίτια μαζί ΄με τις αυλές τους, ένα πηγάδι, μια δεξαμενή νερού, ένα ενυδρείο και άλλα πολύτιμα ευρήματα.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη και θα ήθελα να ξαναπάω στο μέλλον.
ΑΛΕΞΗΣ   

Σήμερα επισκεφθήκαμε το 34ο Δ.Σ.Θεσ/νίκης. Εκεί μας περίμεναν τα παιδιά της Δ' τάξης για να μας ξεναγήσουν στα αρχαιολογικά ευρήματα ενός σπιτιού.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα ευρήματα ήταν ένα οικιακό ενυδρείο όχι διακοσμητικό, αλλά για να ψαρεύουν τα ψάρια τους για να τα τρώνε φρέσκα. Υπάρχει ένα δεύτερο παρόμοιο ενυδρείο στην Κύπρο.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ 

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Δημοτικό σχολείο, στην οδό Ιασονίδου. 
Στη διαδρομή για το σχολείο είδαμε την Καμάρα, η οποία ήταν πολύ μεγάλη και πολύ παλιά.
Μετά από λίγο φτάσαμε στο σχολείο. Στην είσοδο του σχολείου είχε ένα μικρό φωταγωγό από όπου φαινόταν ο αρχαιολογικός χώρος. Μόλις μπήκαμε ήρθε μια κυρία για να μας πάει στο υπόγειο. 
Εκεί μας περίμεναν παιδιά από το σχολείο για να μας πουν λίγα λόγια για τα αρχαία. Μετά μας πήγαν για να τα δούμε. Ήταν πολύ διαφορετικά απ' ότι σήμερα. 
Εντύπωση μου έκανε αυτό το σχολείο που το είχαν χτίσει πάνω από τα αρχαία.
ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Σήμερα πήγαμε στο 34ο Σχολείο της Θεσσαλονίκης για να επισκεφτού΄με την τετάρτη τάξη, που μας παρουσίασε τα αρχαία που βρέθηκαν όταν το σχολείο χτιζόταν.
Εκεί μας είπαν ότι πριν χτειστεί το σχολείο υπήρχε ένα σπίτι που ήταν 1000 τετραγωνικά που το είχε ένας πλούσιος στην αρχαία Ελλάδα.
Μου έκανε περισσότερη εντύπωση το αρχαίο ενυδρείο που μας έδειξαν, αλλά περίμενα να δω πιο πολλά αγγεία.
ΕΡΜΗΣ  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου