ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΨΩΜΙ


Σήμερα στην τραπεζαρία του σχολείου φτιάξαμε ψωμί. Μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά της τάξης μας και παρακολουθούσαμε την κυρία μας που έφτιαχνε ψωμί. Η κυρία έβαλε όλα τα υλικά μαζί και άρχισε να ζυμώνει. Φτιάξαμε περίπου τριάντα ψωμάκια, τα βάλαμε σε ταψιά και μετά στο φούρνο. Αφού ψήθηκαν για καμιά ώρα, τα βγάλαμε, τα αφήσαμε λίγη ώρα να κρυώσουν και μετά τα φάγαμε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χθες με τα παιδιά της τάξης μας ζυμώσαμε ψωμιά. Η διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη, κόλλησε στα χέρια μου το ζυμάρι και δεν ήξερα τι να κάνω. Ευτυχώς που με βοήθησε η κυρία Βούλα. Πήρε το ζυμάρι στα χέρια της και με γρήγορες κινήσεις το έπλασε. 
Το ψωμάκι μου φούσκωσε πολύ και πήρε ωραίο χρυσαφί χρώμα. 
Η Ζωή έφερε μερέντα και βούτηξα το ψωμάκι μου μέσα στη μερέντα. Έφαγα όσο πρόλαβα με πολλή όρεξη, ήταν πεντανόστιμο!!!
Ήμουν τυχερή γιατί το όνομά μου έχει τον αριθμό δέκα και έτσι καθάρισα με την Βασιλική και τον Χρήστο την τραπεζαρία. 
Μου αρέσει, μ' αρέσει να καθαρίζω και να τακτοποιώ!
ΘΕΟΔΩΡΑ


Σήμερα φτιάξαμε ψωμί. Όταν κατεβήκαμε κάτω στην κουζίνα του νηπιαγωγείου, η κυρία μας έιπε να γράψουμε τα υλικά για το ψωμί στο πρόχειρο. Μετά γράψαμε την εκτέλεση. Ύστερα ανεβήκαμε πάνω στην τάξη για να αφήσουμε το ζυμάρι να φουσκώσει. Μόλις φούσκωσε, το βάλαμε στο φούρνο και μετά το φάγαμε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σήμερα φτιάξαμε ψωμί στην τραπεζαρία με τους συμμαθητές μου.Περάσαμε πολύ ωραία επειδή περάσαμε όλη αυτήν την διαδικασία.
Μου άρεσε γιατί ήταν η πρώτη  μου φορά.
ΧΡΗΣΤΟΣ

Σήμερα 21/5/2017 φτιάξαμε το δικό μας ψωμί. Πήγαμε στη τραπεζαρία του ολοήμερου, ζυμώσαμε και ψήσαμε με πολύ κέφι.
Όταν το πήραμε, το φάγαμε και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ!
ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Σήμερα το πρωί στο σχολείο φτιάξαμε ψωμί, αλλά μόνο η τάξη μου.

Κατεβήκαμε στο χώρο του ολοήμερου, σημειώσαμε της οδηγίες που μας έδινε η δασκάλα  μας και ξεκινήσαμε.
Φτιάξαμε ζυμάρι, το πλάσαμε, το ψήσαμε και το φάγαμε.
EΡΜΗΣ

Κατεβήκαμε στο εστιατόριο βάλαμε όλα τα υλικά σε 1 μπολ και το ζυμώσαμε ,το βάλαμε στο φούρνο να φουσκώσει για μια ώρα.Το βγάλαμε και ήταν τεράστιο. Το πλάσαμε αλλά κολλούσε πάρα πολύ. Το ψήσαμε λίγη ώρα,ήταν πολύ νόστιμο. 
ΛΙΒΙΑ


Σήμερα το πρωί κατεβήκαμε στην κουζίνα του Νηπιαγωγείου. Εκεί φτιάξαμε τα δικά μας ψωμιά. Είδαμε την κυρία Βούλα να ανακατεύει τα υλικά και επίσης  την είδαμε
να ζυμώνει το ζυμάρι .Μετά περιμέναμε να φουσκώσει ,και μετά από μία ώρα το
ζυμώσαμε και το βάλαμε σε δυο διαφορετικούς φούρνους. Εντύπωση μου  έκανε η
ζύμη του γιατί ήταν μαλακή και ζεστή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ζ.

Σήμερα στο σχολείο φτιάξαμε ψωμί. Η δασκάλα εκτελούσε τη συνταγή κι εμείς σημειώναμε.  Μας μοίρασε ζυμάρι, το ζυμώσαμε και χαράξαμε τα αρχικά μας.Αφού το ψήσαμε, το δοκιμάσαμε και ήταν το πιο γλυκό ψωμί!!!
ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Σήμερα ήταν μια πολλή ξεχωριστή μέρα στο σχολείο γιατί φτιάξαμε το δικό μας ψωμί. Πήγαμε στην τραπεζαρία του σχολείου μας. Μετά το ψήσαμε και το φάγαμε. Ήταν πεντανόστιμο!
ΛΟΥΚΑΣ

Σήμερα το  πρωί θα φτάχναμε το δικό  μας  ψωμί.
Ανεβήκαμε  στην  τάξη και   η  κυρία μας  είπε  να πάρει ο  καθένας  το  πρόχειρο του  για να   σημειώσουμε  τα υλικά  και  την εκτέλεση.
Μετά κατεβήκαμε  κάτω στην   τραπεζαρία και  καθίσαμε στα  τραπέζια.
Η  κυρία μας  έδωσε τις οδηγίες  και εμείς  τις ακολουθήσαμε.
Μετά από 2 ώρες  φτιάξαμε  το  ψώμι.
Ήταν  μια  διαφορετική  μέρα   στο σχολείο.
ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Σήμερα  στην  τάξη  φτιάξαμε ψωμί με την κυρία Βούλα. Αφού πλύναμε τα χέρια μας, ανακατέψαμε τα υλικά μέσα σε  ένα μπολ και τα ζυμώσαμε. Ο κάθε ένας πήρε λίγη ζύμη και την έπλασε σε μικρό   ψωμάκι. Όταν ψήθηκαν,  τα δοκιμάσαμε  και η κυρία  μας  έδωσε κασέρι  για να το φάμε μαζί με το ψωμί.
ΜΑΓΙΑ

Σήμερα στο σχολείο φτιάξαμε ψωμί. Κατεβήκαμε τις σκάλες και πήγαμε στην τραπεζαρία. Μαζί μας πήραμε το πρόχειρο και ένα μολύβι για να γράψουμε τα υλικά και την εκτέλεση. Ζυμώσαμε τα ψωμιά και τα βάλαμε στον φούρνο να ψηθούν. Τα φάγαμε και μας άρεσαν πολύ, αλλά ήταν σκληρά. Πέρασα πολύ καλά γιατί ήταν μία απίθανη μέρα.
ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ 

Σήμερα πέρασα πολύ ωραία στο σχολείο γιατί φτιάξαμε ψωμί. Στην αρχή γράψαμε τα υλικά και μετά εκτελέσαμε τη συνταγή. Αφού ζυμώσαμε το ψωμί και χαράξαμε τα αρχικά μας  μετά το βάλαμε στο φούρνο. Στο τέλος το φάγαμε με τυρί και μερέντα.
ΜΑΡΙΑΣήμερα στο σχολείο φτιάξαμε ψωμί. Το ζυμώσαμε ,το πλάσαμε και το αφήσαμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια το ξανά πλάσαμε και το ψήσαμε.
Θέλω να το ξανά κάνουμε
ΓΙΑΝΝΗΣ


Σήμερα,στην ώρα της Γλώσας και των Μαθηματικών,με την κ. Βούλα και τους συμμαθητές μου,φτιάξαμε ψωμί. Όλοι μαζί πήγαμε στο φούρνο του ολοήμερου και εκεί ξεκίνησε η διαδικασία.
Πρώτα,πλύναμε τα χερια μας.Μετά η δασκάλα μας γέμισε,μια λεκάνη,με 6 ποτήρια χλιαρό νερο και έριξε μέσα έξι φακελάκια αποξηραμένη μαγιά,λίγο αλάτι και αλεύρι.Άρχισε να τα ανακατεύει ρίχνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει ζυμάρι.Μόλις ετοιμάστηκε,το έβαλε στον φούρνο να φουσκώσει στους 40-50 βαθμούς για μία ώρα.Ύστερα ο καθένας έπλασε το δικό του και το ψήσαμε στους 180 βαθμούς.
 Μου άρεσε πολύ αυτή η δραστηριοτητα και περάσαμε πολύ ωραία.Εύχομαι να το ξανακάνουμε σύντομα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι

Σήμερα στην τάξη μου φτιάξαμε ψωμί. Πρώτα από όλα, πλύναμε τα χέρια μας για να μπορέσουμε να ζυμώσουμε. Φυσικά, πρώτα βάλαμε τα υλικά. Βάλαμε ενάμισι λίτρο χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Ύστερα ρίξαμε έξι φακελάκια μαγιά, τρεις πρέζες αλάτι, βάλαμε τρία κιλά αλεύρι και μετά τα ανακατέψαμε πολύ καλά. Μετά τα ζυμώσαμε και κατόπιν τα βάλαμε στον φούρνο, στους 50 βαθμούς για μία ώρα. Όταν βγήκαν τους δώσαμε σχήμα και μετά με ένα πιρούνι κάναμε τα αρχικά του ονόματος μας πάνω στο ψωμί. Τα ξαναβάλαμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα. Όταν βγήκαν, οι περισσότεροι έβαλαν κασέρι που το είχε φέρει η κυρία. Μερικοί το έφαγαν με μερέντα που είχα φέρει εγώ. Πέρασα πάρα πολύ ωραία.
ΖΩΗ
Σήμερα το πρωί κατεβήκαμε με την τάξη μου στην τραπεζαρία του σχολείου μας. Πήγαμε εκεί για να φτιάξουμε το ψωμί μας!      
Αρχικά, πλύναμε τα χέρια μας! Πήραμε ένα μπολ και βάλαμε μέσα ενάμισι λίτρο χλιαρό νερό. Ρίξαμε έξι φακελάκια μαγιά και τα ανακατέψαμε στο νερό μέχρι να διαλυθεί. Μετά, προσθέσαμε 3 κιλά αλεύρι και αρχίσαμε να ζυμώνουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο ακόμη νερό. Όταν η ζύμη ήταν έτοιμη, την βάλαμε στο φούρνο στους 30-35 βαθμούς για μισή ώρα για να φουσκώσει. Έπειτα, ο καθένας έπλασε το δικό του κομμάτι ζύμης και του έδωσε σχήμα. Τέλος, ψήσαμε  για μία ώρα στους 100-150 βαθμούς Κελσίου και το ψωμί μας ήταν έτοιμο! Μύριζε υπέροχα και ήταν νόστιμο και τραγανό!
Περάσαμε τέλεια, ήταν για όλους μια πολύ ωραία εμπειρία! Μάθαμε να φτιάχνουμε ψωμί και νιώσαμε σαν μικροί μάγειρες. Μακάρι να ξαναφτιάξουμε ψωμί και του χρόνου!
ΑΛΕΞΗΣ

Όταν η κυρία μπήκε στην τάξη όλοι ήμασαν χαρούμενοι, γιατί θα ζυμώναμε ψωμί. Με τα πολλά κατεβήκαμε κάτω και αρχίσαμε να γράφουμε την συνταγή όσο η κυρία ζύμωνε. Μετά αφήσαμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα. Αφού πέρασε η μία ώρα, το πλάσαμε και το ξαναβάλαμε στον φούρνο να ψηθεί για άλλη μία ώρα. Ύστερα, όπως ξέρουμε όλοι, το φάγαμε. Ήταν το πιο νόστιμο ψωμί όπως στο βιβλίο, αλλά με μια διόρθωση: ήταν το πιο νόστιμο ψωμί του γαλαξία. Ήταν λίγο σκληρό αλλά δεν πειράζει. Το δοκίμασε ο παππούς μου και όλη η οικογένειά μου και ελπίζω να ξανακάνουμε. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και περάσαμε τέλεια. Τουλάχιστον εγώ.
 ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Τη Δευτέρα κατεβήκαμε στην τραπεζαρία του νηπίου και φτιάξαμε ανάλατο ψωμί και το φάγαμε στο διάλειμμα. Αλλά ήταν από τα καλύτερα ψωμιά που έχω φάει, επειδή το έφτιαξα με τα χέρια μου και επίσης ευχαριστήθηκα που το έφτιαξα εγώ.
ΧΑΡΗΣ 

Την Δευτέρα ψήσαμε ψωμί. Κατεβήκαμε στο νηπιαγωγείο. Η κυρία μας έλεγε τι να κάνουμε. Βάλαμε το ψωμί στον φούρνο. Μύριζε πολύ ωραία, αλλά ήταν ανάλατο. Ήταν πολύ ωραία.
ΑΛΕΞΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου